Emil Johansson och HV71 återförenas

Backen Emil Johansson går sin egen väg. Efter säsongsslutet 2016 ville han inte vara kvar i HV71 och gick till Djurgården. Efter två år i USA är han nu tillbaka i HV71.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till HV71 och Jönköping, säger Emil Johansson.

Den minnesgode kommer ihåg att det var en del besvikelse över Emil Johanssons beslut att flytta till Djurgården.

– Vi hade velat behålla Emil, det är inget snack. Tyvärr har vi inte lyckats får det i hamn, sade sportchefen Johan Hult då till Jnytt.

Nu är det klart att Emil Johansson och HV71 återförenas.

Om han var på väg att bli en riktigt bra back då, så tog han ytterligare ett steg under året i Djurgården. Åsedaprodukten gjorde 7+10 och fick prova på spel i Tre Kronor. Därefter fick han ett kontrakt med Boston Bruins, men Johansson blev fast i två år i AHL-laget Providence Bruins.

Nu när Emil Johansson och HV71 återförenas lär det inte bli klubbyte på ett tag. Kontraktet gäller för tre år.

– Emil är en skridskostark och spelskicklig back i en väldigt bra ålder. Han är en spelare som gärna deltar i det offensiva spelet samtidigt som han utvecklat defensiven mycket under sina år i AHL. Han känner också till föreningen bra efter sina fyra år här och kommer hem med en hunger över att hjälpa klubben till framgång, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

HV71 har på backsidan tidigare värvat bland andra Eric Martinsson och Johannes Kinnvall.

Blir det VM-guld för Sverige?

Alla spelare som lägger ett singelspel hos UNIBET på hockey-VM 2019 innan semifinalerna drar igång den 25 maj kl. 15.15 är med och delar på en miljon kronor (1 000 000 kr) om Sverige vinner turneringen.

Ljungh och Tedenby lämnar HV71

Markus Ljungh och Mattias Tedenby lämnar HV71. Båda hade en klausul i kontraktet som gjorde att de senast 15 maj kunde bryta kontraktet. Ljungh och...

Emil Johansson och HV71 återförenas

Backen Emil Johansson går sin egen väg. Efter säsongsslutet 2016 ville han inte vara kvar i HV71 och gick till Djurgården. Efter två år...

Axel Holmström valde HV71

22-årige Axel Holmström, med förflutet i Skellefteå, flyttar hem och byter AHL mot SHL och HV71. Holmström är tänkt för en centerroll i HV71. – Det är...

Rögle gjorde sig av med Williamsson – hamnar i HV71 igen

Jesper Williamsson är tillbaka i HV71. Rögle vill inte ha honom kvar, men då erbjöd HV71 Nässjösonen ett kontrakt istället.

Anthony Camara – från tyska ligan till HV71

– En hårt jobbande forward med näsa för målet. Vi har fått väldigt bra intryck av Anthony, både på och vid sidan av isen,...