Silly season är något annat nu för tiden än den var när HVfantasten var som hetast. Anledningen till det stavas i första hand KHL och att spelare in i det sista vill vänta på ett bra kontraktserbjudande från öster.

På den gamla god tiden handlade det om NHL och i stort sett inget mer. Konkurrensen från andra ligor ser som bekant helt annorlunda ut idag.

Våren och sommaren i HV71 har varit en enda lång gäspning. Vad har hänt?

In har vi en målvaktsbackup från Djurgården i Linus Söderström med fina JVM-meriter på sin CV, 19 år ung. En bra värvning.

Två backar finns också på pluskontot i Andreas Borgman från Västerås, som med sitt uppoffrande spel kan bli en publikfavorit om man får tro sportchef Johan Hult. Detsamma gäller Christoffer Persson, som ska vara en “översocial” kille som inte riktigt fick någon tydlig roll eller större förtroende i Frölunda.

Sist (?) att lämna HV71 blev Filip Ahl som lånas ut till Regina Pats i den kanadensiska juniorligan WHL efter diverse turer.

Den 12 augusti spelar HV sin första träningsmatch och man gör det i Falkenberg mot Växjö och den 18 augusti börjar Champions Hockey League. CHL har aldrig känts prioriterat inom gruppen, även om man utåt kommunicerat något annat. Däremot får man in ett tävlingsmoment som kanske annars saknas i det vanliga träningsmatchandet. I efterhand har man faktiskt kunnat se vad som varit bra och mindre bra när sedan SHL väl dragit igång.

Försäsongen hittills ser väl annars ut som den brukar göra hos de flesta lag.

Vi har ett HV71 som är bättre tränade än någonsin, som har en bra och “go” stämning i truppen. Lägg till vi har en rad spelare som floppade förra säsongen (och kanske tidigare också) som är mer motiverade än tidigare och revanschsugna. Plus en rad spelare som naturligtvis som ska gå från lovande till etablerade SHL-spelare.

Låter jag negativ nu? Nej, det är jag inte. I den bästa av världar kan det faktiskt bli så, men så här går snacket varje år hos de flesta lagen. Jag har dock en känsla av att det inte bara är sedvanligt försäsongssnack vi hör, men innan jag gör någon prognos eller tippar utgången vill jag se försäsongsmatcherna i lugn och ro.

En back och en forward ska in i truppen. Att de pusselbitarna faller på plats är helt avgörande, tror jag, om HV ska handla på undre eller övre halvan.

Lämna ett svar:

Please enter your comment!
Please enter your name here