(Foto: Emma Nyqvist)
(Foto: Emma Nyqvist)

Ett snöpligare slut existerar knappt ens i de värsta mardrömmarna. Chris Abbott matchhjälte – för Frölunda – efter ett mål i egen, tom kasse. Det finns inte ens på kartan.

Då har HV alltså gjort två okej matcher mot Växjö borta och Frölunda hemma. Man har dock tappat både spelövertag och ledningar och bara fått med sig en poäng från de här matcher. Inte kul alls och sättet att förlora på var ju snudd på omöjligt.

2-2, mindre än två minuter kvar, avvaktande Frölundautvisning och ett HV i anfallszon som ville avgöra. Då gick Abbotts bakåtpassning förbi den back som inte ens fanns vid blålinjen och förbi Tedenby och sakta men säkert över hela isen in i egen tom kasse.

Trion visar vägen med klar spelidé

En väsentlig skillnad mot senaste åren är att tränartrion Lindbom, Rahm och Lundh klart och tydligt visat hur HV ska spela. Betydligt aggressivare där HV vill vinna pucken högt upp i banan och stundtals fungerar det riktigt bra. Rollfördelningen är tydlig och spelarna vet vilka ytor de ska täcka. Backarna är väldigt följsamma och vågar stå upp vid blålinjen och laget blir kompakt. Det är inte ofta man sett spelvändningar mot HV71. Det är positivt.

Mot Frölunda blev det mycket tid i anfallszon, men inte alltid att man hade pucken under kontroll. 25 skott på mål är förhållandevis lite. Det var 22 mot Växjö och går man närmare in på skotten så är också frågan hur många klara målchanser man skapat? Det blir lite hafsigt och stressat emellanåt.

Fyra poäng på tre matcher, en tiondeplats i tabellen. Skellefteå väntar hemma på lördag och då kanske det blir en annan matchbild.

Inledningen på säsongen har fått många att hoppas.  Tränartrion har en metod och idé de tror på och de har spelarna med sig. Det är nog så viktigt. Poängen är dock det som räknas och vinsterna behöver komma för att det inte ska smygas in en osäkerhet och tvivel.

Det var mycket gnäll på domarna. Fel fokus, för utvisningarna gick inte att snacka bort. Där finns det mycket att jobba på fortfarande.

Lämna ett svar:

Please enter your comment!
Please enter your name here