(Foto: Emma Nyqvist)
(Foto: Emma Nyqvist)

Bara sex omgångar är spelade, men det är svårt att dra sig till minnes när HV71 spelade så här bra under en räcka av matcher. Kanske så långt bak i tiden som senaste SM-guldet 2010?

Det vi ser nu är pånyttfödelse, inte bara för laget utan för hela klubben. Det har tagit tid att vända skutan på rätt köl igen, men nu är jag övertygad om att HV är på rätt väg. Förresten inte bara jag, utan stora delar av hockey-Sverige håller nog med i det resonemanget.

– HV71 är helt klart det bästa laget vi har mött. Det gick för fort för oss, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på presskonferensen.

Just farten och intensiteten är viktiga ingredienser. Det vore att bli för överanalytisk att försöka reda ut vem eller vad som ligger bakom det, men just konstaterandet räcker långt.

En annan klyscha är att matcherna avgörs framför målen och där ser man också en stor förändring, både offensivt och defensivt.

Simon Önerud är en av många som får personifiera det “nya” HV71. 2+2 idag gör han nu totalt är uppe på 10 poäng (4+6).

– Inte bara det att han gör poäng. Han har en abnorm arbetskapacitet, sade Stephan “Lillis” Lundh på presskonferensen.

Spelschemat såg tufft ut för HV71 innan säsongen startade med många matcher mot de tippade topplagen. Nu i efterhand kan man konstatera att 13 poäng på sex matcher är i underkant sett till prestationen. Framförallt med förlusten, den bittra med avgörande på ett självmål, mot Frölunda i minnet. Det är ju faktiskt den enda match som HV inte tagit poäng i.

Så länge HV71 har ödmjukheten i behåll kommer det här att bli en mycket trevlig säsong. Ödmjukheten kommer att testas nästa vecka mot Örebro hemma på lördag, Rögle borta på lördag följt av Karlskrona hemma veckan därpå.

Lämna ett svar:

Please enter your comment!
Please enter your name here