(Foto: Emma Nyqvist)
(Foto: Emma Nyqvist)

Man kan lära sig mycket av en förlust. Efter tappet mot Örebro i torsdags tror jag dock inte HV71 behövde fundera särskilt länge på varför man förlorade.

HV71 är en lagmaskin och det blir än mer uppenbart när tunga pjäser saknas. När alla gör jobbet och är tillräckligt aggressiva över hela banan så är HV svårslaget. Det stängde man av i torsdags efter 3-1 när någon känsla av att det var klart smög sig in. Mot Rögle var det egentligen inget snack om saken, även om Rögle fick vittring efter sitt 1-2-mål.

I sex av åtta matcher har HV gjort första målet. Det är lätt att titta på den interna poängligan och dra slutsatser därifrån. För mig är det viktigaste inte bara att Martin Thörnberg gör mål utan också delat ut flest tacklingar. Då visar man vägen.

Christoffer Persson har täckt flest skott, men nyttigast när det gäller att vara i vägen är nog ändå Oscar Sundh. Återigen, det är sådant som visar vägen.

Lias Andersson gjorde sitt första SHL-mål i kväll, Kevin Stenlund sitt första för säsongen. Sjutton spelare i HV71 har gjort minst ett mål på de första åtta omgångarna.

Lämna ett svar:

Please enter your comment!
Please enter your name here