Ulf Dahlén ut – Bendelin och Olsson in

2011 fick Janne Karlsson sparken från HV. Två och ett halvt år senare får hans efterträdare Ulf Dahlén också gå i förtid. 

Jag lider med Dahlén som person, men som tränare har han inte fått ut mesta möjliga i HV71.

Jag undrar vad som händer och hur tankarna gått hos ledningen. Är man nöjda med hur laget utvecklats under de två och ett halvt år som Dahlén haft tränaransvaret?  Det lät ju så förra vintern, när HV var väldigt tidigt ute med att förlänga med Dahlén.

- Vi är nyfikna på att fortsätta utvecklingen av HV71 med Ulf Dahlén i en av nyckelrollerna, sade klubbdirektören Peter Ekelund i februari i ett pressmeddelande.

Det var någon månad innan HV för tredje året i rad skulle åka ut i en kvartsfinal. Efter en säsong där många förståsigpåare ansåg att HV hade en del brister, inte minst vad gällde defensiven.

- Uffe har ett härligt go och driv med allt vad det innebär vid utveckling av både spelet och individer, sade sportchefen Fredrik Stillman i samma pressmeddelande.

Så frågan är vad man tycker idag? Gör man detta för att man måste, för att man vill få till en förändring? Eller tycker man numera att Dahlén inte lyckats utveckla ”spelet och invivider” i tillräckligt hög grad?

Nu har HV rensat ut rejält på både spelar- och ledarsida. Till den här säsongen påbörjades ”föryngringsprocessen” som det sedan inte blev så mycket av med. Nyrekryteringen av spelare inför säsongen blev ett misslyckande. Överhuvudtaget har det varit mer stolpe ut än stolpe in när det gäller scoutingen av nya spelare de senaste åren. Och nu sparkas tränare, för andra gången sedan 2011.

Under hela resans gång och med jobben kvar sitter dock samma ledning, med klubbordförande och sportchef, i helt avgörande roller.

Mer läsning:

AFTONBLADET
Abrahamsson: Det var bara en tidsfråga för Ulf Dahlén och HV71

EXPRESSEN
Nyström: HV-fansen kan inte andas ut

Ek: Jag förstår att HV vill säga adjö

3 reaktion på “Ulf Dahlén ut – Bendelin och Olsson in”

  1. För mig känns Bendelin bara som någon man slänger fram för att fronta det hela. Hjärnan är väl Olsson som man vill testa i större sammanhang för att se om han kan vara lika framgångsrik som hos juniorerna.

    Frågan är ju bara vad som händer på långsiktigt, nästa år måste man bygga om från början igen. Och för mig så är inte Stillman rätt man för det jobbet.

    1. Man kan ju jämföra med vad som hänt i Frölunda exempelvis. Skellefteå har också en klar strategi hur man vill utvecklas, likaså Luleå. Vad vill HV?

  2. Det var ju inte den här Bendelin-effekten, man var ute efter. :-(

    Ni som såg matchen, vilket jag inte gjorde, fanns det några positiva inslag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>